zondag 12 september 2010

Oud-Turnhout - San Sebastian.

Het was nog vroeg vanmorgen en het eerste deel van de reis zou ik rijden. De twee lieve meiden die een schooljaar in Spanje gaan studeren, namen met een dikke knuffel afscheid. Zoon en zijn vriend helemaal in vakantiestemming. En ik ook rustig en vol vertrouwen dat de weg weer alles zou bieden wat er nodig is.

Ondertussen zit ik in een kleine herberg aan de rand van San Sebastian. Jaren geleden trokken we met vieren in een gehuurde mobilhome door deze stad. Ons jongens aten toen voor het eerst tapas. Een mooie herinnering aan een stad die werkelijk serieus uit zijn voegen gebarsten is. Overal hoge, nieuwe appartementen en winkels allerlei.

De gps, wat een uitvinding, brengt de auto tot aan de deur van mijn eerste slaapplaats. Lars ziet ze ook het eerst, de gele wegwijzers, richting Santiago. Ik zit nu op 20 meter van waar ik morgen de eerste stappen richting Bilbao zal zetten. Ongeveer 134 km van hieruit.

De eerste stempel kreeg ik hier van een vriendelijke hospitalero die de nodige informatie geeft. Ik zit weer helemaal op de Camino.

Een glimp van de zee zag ik ook al. Morgen weer stap na stap.

2 opmerkingen:

Goofball zei

Het ga je goed!

Lies zei

Veel 'Camino'stapgeluk, Katrien !
Slaapwel,
Lie(f)s.